rhino cloud cloud

Ontvang nu 1.000 euro STAP subsidie op je Security, Privacy of IT training bij TSTC

Vanaf 1 maart 2022 biedt de overheid je de mogelijkheid om 1.000 euro subsidie te ontvangen op een training/opleiding bij een daarvoor erkende opleider.
Lees er alles over op onze STAP-pagina en boek je training bij TSTC zo snel mogelijk met deze extra korting (of zelfs gratis). Aanvragen is simpel maar OP=OP!

De SABSA Foundation training bestaat uit twee onderdelen met daarin verschillende theorielessen en workshop sessies, aangevuld met case studies die gebaseerd zijn op real-life praktijkervaringen. De 5-daagse SABSA Foundation training behandelt de hele inhoud van SABSA en bereidt u voor op het officiële SABSA Foundation examen.

F1: Security Strategy & Planning

In deze module leert u hoe het SABSA framework u kan helpen een succesvolle security strategie en architectuur te bouwen. Door de presentaties, case studies en workshops wordt deze kennis effectief overgedragen en leert u de security strategie, het ontwerp en beheerprocessen zo te vormen dat u een optimale aansluiting kunt maken tussen de bedrijfsdoelstellingen en de informatieveiligheid.

F2: Security Service Management

In deze module bouwt u voort op de kennis uit de module F1 om een ontwikkelpad te kunnen bepalen voor het ontwerpen, opleveren en het ondersteunen van op elkaar afgestemde diensten rond informatiebeveiliging. Door een praktische benadering toe te passen leert de deelnemer een oplossing te ontwerpen, te leveren en te ondersteunen dat naadloos past in de bestaande beheerorganisatie en bedrijfsmodel.

NB: Dit betreft een Engelstalige training

Wat kan ik na deze training?

 • Dee informatiearchitectuur en de rol daarvan binnen de moderne organisatie vaststellen.
 • Principes, methodes en technieken rond informatiebeveiliging uitleggen.
 • Het SABSA model, de SABSA architectuur matrix en de service management matrix gebruik makend van de SABSA terminologie beschrijven
 • De SABSA principes, het framewerk, de benadering en de SABSA lifecycle verwoorden
 • Op basis van zakelijke doelstellingen de informatiebeveiligingsbehoefte vaststellen
 • Methodes voor het bouwen van een business case en de waardepropositie voor de organisatie beschrijven
 • De SABSA kernfuncties en principes bij het ontwerp van een informatiebeveiligingsstrategie toepassen
 • De architectuur in de processen voor beheer en naleving van complianceregels doorvoeren
 • Een gestructureerd overzicht van bedrijfscomponenten opbouwen
 • Security domeinmodellen beschrijven en het concept van zakelijke vertrouwensmodellen uitleggen

Voor wie is de SABSA training geschikt?

De training SABSA is bedoeld om inzicht te geven in de elementaire processen van Security & Cloud, en is daarom met name geschikt voor:

CIO / CISO / CTO / CIRO
IT Strategy Consultants
IT Architecten
IT Programma Manager
Software Architecten
Netwerk Architecten
Service Delivery Managers

Wat is SABSA? 

SABSA® (Sherwood Applied Business Security Architecture) is een bewezen framework voor Enterprise Security Architetctuur en aanpak voor risicomanagement binnen zowel het bedrijfsleven als de overheid. Het SABSA framework wordt wereldwijd succesvol gebruikt voor Risk Management, Information Assurance en Continuity Management.

De primaire filosofie van het SABSA framework is om altijd terug te redeneren naar de primaire “business requirements” voor informatiebeveiliging. Uit de analyse van de business requirements wordt vervolgens de strategie bepaald, en worden vervolgens processen ingericht en geoptimaliseerd. Een groot verschil met andere methodieken is dan ook dat bij SABSA niet de processen leidend zijn, maar de wensen van de business.

Het SABSA Framework is het gedachtegoed van John Sherwood, die met recht een van de gurus op Security Architectuur genoemd kan worden.

SABSA is gebaseerd op de traditionele lagenarchitectuur. Bij de ontwikkeling van het SABSA model is in grote lijnen het werk van John A. Zachman gevolgd. SABSA is voor Security Management wat ITIL is voor Service Management, PRINCE2 voor Project Management en TOGAF voor Enterprise Architectuur.

Duur training

5 dagen

Examen en Certificering

Het SABSA Foundation examen wordt aan het einde van dag 5 gehouden en neemt 2 uur in beslag. Als u slaagt ontvangt u het SABSA Foundation certificaat en mag u SCF (SABSA Chartered Foundation) achter uw naam zetten.

Globale inhoud

 • U inzicht te geven in het SABSA Framework en de belangrijkste SABSA begrippen, processen en best practices.
 • U in staat te stellen deze SABSA begrippen en best practices in verband te brengen met uw werksituatie.
 • U de gelegenheid te geven zich optimaal voor te bereiden op het SABSA® Foundation examen.

 

Rooster komende maanden:

Startdatum Locatie
9 - 13 januari 2023 Schiphol Inschrijven
23 - 27 januari 2023 Live Online Inschrijven
20 - 24 februari 2023 Live Online Inschrijven
20 - 24 maart 2023 Live Online Inschrijven
In overleg Inschrijven

Cursisten over deze cursus:

Geen testimonials gevonden.

rhino cloud cloud

Scherpste prijs in slechts 2 stappen

Meer informatie en/of de actuele prijs van deze training opvragen is zo geregeld. We houden hierbij rekening met eventuele lopende acties, subsidies of relatiekortingen.

1 van 2 Stap 2
2 van 2

Inschrijven

Facturatiegegevens

Gegevens Cursist

* Verplicht