rhino cloud cloud

Ontvang nu 1.000 euro STAP subsidie op je Security, Privacy of IT training bij TSTC

Vanaf 1 maart 2022 biedt de overheid je de mogelijkheid om 1.000 euro subsidie te ontvangen op een training/opleiding bij een daarvoor erkende opleider.
Lees er alles over op onze STAP-pagina en boek je training bij TSTC zo snel mogelijk met deze extra korting (of zelfs gratis). Aanvragen is simpel maar OP=OP!

Van IT manager naar partner manager

Doel van de training

Wanneer een organisatie verplaatst zich naar de Cloud, dan heeft dit invloed op alle onderdelen van de organisatie en ook op de invulling van IT management en beheer. Wat staat de managers en beheerder te wachten en hoe kan de werkdag eruitzien na de Cloud transitie? Na deze training zijn de deelnemers beter in staat in te schatten hoe de cloud transitie het dagelijks werk van managers en beheerders kan beïnvloeden. De deelnemers zullen hierdoor beter voorbereid zijn op de transitie en deze efficiënter laten verlopen. Doordat verwachtingen (en vrees) gemanaged worden zullen de deelnemers meer betrokken en veranderingsgezind zijn.

Omschrijving van de training

In deze training wordt besproken hoe het dagelijkse werk van IT managers en beheerders kan veranderen na een (gedeeltelijke) transitie naar de Cloud. Aan de hand van oefeningen wordt concreet invulling gegeven aan het oplossen van problemen.

Globale inhoud:

1. Terminologie; a. Wat verstaan we in deze trainingen onder PAAS, IAAS, SAAS, premises en SLA.

2. Van People manager naar partner manager; a. De IT manager is veelal bezig met het managen van technici en andere medewerkers. Bij een transitie naar de Cloud verschuift de focus (deels) naar het manager van de Cloud partner.

3. Van Capex naar Opex; a. De IT manager/beheerder is veelal bezig met aanschaf en vervanging van on-premises hardware. Na de Cloud transitie worden en geen grote bedragen meer geïnvesteerd, maar wordt er per maand afgerekend voor diensten.

4. Van uitvoeren naar controleren a. De IT manager/beheerder is veelal bezig met projecten betreffende het updaten en onderhouden van systemen. Dit zal na de Cloud transitie niet meer nodig zijn. Er zal meer focus liggen op het testen van systemen na aanpassingen door de Cloud partner.

5. Van managen naar gemanaged worden a. De IT manager is veelal bezig met managen van leveranciers van hard- en software. Na de Cloud transitie zal de focus meer liggen op het onderhouden van de relatie met de Cloud partner.

6. Van IT naar Business a. De IT manager is bezig met IT. Na de Cloud transitie zal de IT manager/beheerder meer de rol van Business Consultant aannemen. Hij zal meer focus kunnen aanbrengen op business – IT alignment en roadmaps. En hoe kan IT aansluiten bij de missie en visie van de organisatie?

7. Risico’s en kansen a. Welke nieuwe risico’s en kansen biedt de nieuwe Cloud based infrastructuur. Wat voor invloed hebben bovenstaande onderdelen op het dagelijkse werk van IT manager en beheerders? Wat betekent dit voor de persoonlijke ontwikkelingen en de functieomschrijving?

 

Doelgroep en prerequisites

 

De doelgroep van deze training bestaat uit IT managers en beheerders die te maken krijgen of te maken hebben met een transitie naar de cloud.

 

Prerequisites:

• Kennis van IT processen binnen de eigen organisatie;

• Basiskennis van SLA’s;

• Conceptuele kennis van publieke en private Cloud;

• Technische IT infrastructuur kennis is geen vereiste.

 

Duur 1 dag

Rooster komende maanden:

Startdatum Locatie
Nader te bepalen Inschrijven

Cursisten over deze cursus:

Geen testimonials gevonden.

rhino cloud cloud

Scherpste prijs in slechts 2 stappen

Meer informatie en/of de actuele prijs van deze training opvragen is zo geregeld. We houden hierbij rekening met eventuele lopende acties, subsidies of relatiekortingen.

1 van 2 Stap 2
2 van 2

Inschrijven

Facturatiegegevens

Gegevens Cursist

* Verplicht