Workshop Privacy Impact Assessment (PIA) / Gegevensbeschermingseffectbeoordeling

De CIPP/E en de CIPM cursussen hebben je in korte tijd een goede theoretische basiskennis gegeven. Nu is het zaak om ook up-to-date te blijven!

Het is voor een privacy professional onontbeerlijk om de wetgeving praktisch toe te kunnen passen. Het is vaak nog wel een uitdaging om de theorie om te zetten naar de praktijk. Het vereist uitzoekwerk en ervaring om de vertaalslag te kunnen maken. Die ervaring kan je in je dagelijkse werk opdoen: al doende leert men. Maar zeker wanneer het gaat om de nieuwe en/of aangescherpte vereisten in de Algemene Verordening gegevensverwerking - die op korte termijn geïmplementeerd moeten worden -, is het goed om goed beslagen ten ijs te komen.

De AVG eist in sommige gevallen de uitvoering van gegevensbeschermingseffectbeoordelingen bij risicovolle verwerkingen (beter bekend als Privacy Impact Assesment, oftewel PIA). Onder deze term worden alle methoden gevat waarmee men (op voorhand) in kaart kan brengen hoe privacy beïnvloed wordt en waar risico’s of andere aandachtspunten zitten. Een PIA moet je niet alleen doen omdat de wet het verplicht stelt. Met een PIA kun je immers privacyrisico’s van een project in een vroegtijdig stadium helder en gestructureerd in beeld brengen. Hierna is het pas echt goed mogelijk om andere kernbeginselen uit de verordening toe te passen, zoals privacy by design.

Deze cursus geeft je een stevige basis om hier zelf mee aan de slag te gaan in de eigen organisatie.

Rooster komende maanden:

Startdatum Locatie
9 december 2024 Veenendaal & Live Online Inschrijven
In overleg Inschrijven

Cursisten over deze cursus:

rhino cloud cloud

Scherpste prijs in slechts 2 stappen

Meer informatie en/of de actuele prijs van deze training opvragen is zo geregeld. We houden hierbij rekening met eventuele lopende acties, subsidies of relatiekortingen.

1 van 2 Stap 2
2 van 2

Inschrijven

Facturatiegegevens

Gegevens Cursist

* Verplicht