Workshop Privacy en Informatiebeveiliging in de Zorg

In deze workshop leert u hoe de inzet van informatiebeveiliging op basis van NEN7510 en NEN7513 uw organisatie helpt om voor een belangrijk deel aan de nieuwe Europese privacy wetgeving (AVG) te voldoen.

Op 25 mei 2018 wordt de nieuwe europese privacy wet GDPR (in Nederland: AVG) van kracht. Deze wet beschermt de privacy van personen en hun gegevens. De AVG zal een grote impact hebben op alle organisaties en bedrijven die werken met persoonsgegevens. Dit geldt zeker voor de zorg waar met medische en andere bijzondere persoonsgegevens wordt gewerkt. 

Goede informatiebeveiliging is een belangrijke pijler voor de bescherming van alle persoonsgegevens, en de juiste toepassing van informatiebeveiliging vormt een belangrijke bijdrage aan de implementatie van de AVG binnen een organisatie.

In deze tweedaagse workshop maakt u op de eerste dag kennis met de AVG en de daarin vastgelegde rechten van betrokkenen (patienten en medewerkers), de verplichtingen die uw organisatie heeft bij de bescherming van alle persoonsgegevens en hoe privacy binnen uw organisatie moet worden ingericht. Speciaal voor deze workshop ligt de nadruk op de verwerking van gevoelige informatie en de garanties die een zorg organisatie moet kunnen geven over de juiste bescherming. Deze eerste dag staat daarmee in het teken van het 'waarom en wat' in relatie tot bescherming van persoonsgegevens.

De tweede dag draait om 'hoe' de persoonsgegevens beschermd kunnen worden door slim gebruik te maken van de NEN7510/7513 beveiligingsstandaarden. Deze Nederlandse standaarden zijn gebaseerd op ISO27001, de internationale standaard voor informatiebeveiliging. Met behulp van de NEN7510/7513 is het mogelijk de juiste maatregelen te kiezen, zowel voor techniek, als processen en organisatie. Het gebruikmaken van deze standaarden stelt een organisatie in staat de bescherming van persoonsgegevens op een doeltreffende en efficiënte wijze in te richten en te onderhouden.

Wat weet/kunt u na deze workshop?

  • Welke onderdelen van de AVG u kunt invullen met de NEN7510/7513
  • Hoe u een gecombineerd informatie- en beveiligingsbeleid inricht
  • Welke risico’s een organisatie nog meer oplost met de NEN7510/7513
  • Hoe u informatiebeveiliging en privacy kunt organiseren

Voor wie is de Workshop Privacy en Informatiebeveiliging in de Zorg geschikt?

Deze training is zeer nuttig voor leidinggevenden en medewerkers die binnen hun (zorg)organisatie te maken hebben met privacymanagement en/of informatiebeveiliging. Dit betreffen onder andere managers en professionals die in hun organisatie verantwoordelijk zijn voor verwerking van persoonsgegevens, zoals directeuren, juristen, HR-managers en marketing managers, samen met managers en professionals die voor de bescherming van digitale informatie moeten zorgen, zoals IT-managers en medewerkers van de IT afdeling.

Duur training

1 dag

Trainer

Arthur Donkers

Globale inhoud

De volgende onderdelen worden in deze workshop behandeld: 

  • Achtergrond privacywetgeving in het kader van digitale verwerkingen
  • Wat zijn de rechten en plichten bij digitale verwerkingen
  • Wat is de NEN7510 en NEN7513?
  • Hoe beheers ik informatierisico’s met NEN7510/7513
  • Wat moet ik loggen/vastleggen?
  • Hoe ga ik om met incidenten?

Rooster komende maanden:

Startdatum Locatie
In overleg Veenendaal Inschrijven

Cursisten over deze cursus:

Geen testimonials gevonden.

rhino cloud cloud

Scherpste prijs in slechts 2 stappen

Meer informatie en/of de actuele prijs van deze training opvragen is zo geregeld. We houden hierbij rekening met eventuele lopende acties, subsidies of relatiekortingen.

1 van 2 Stap 2
2 van 2

Inschrijven

Facturatiegegevens

Gegevens Cursist

* Verplicht