In deze twee-daagse workshop simuleren we in twee teams diverse cyberaanvallen waarbij het Blue Team maatregelen treft om de aanval te voorkomen, tijdig te ontdekken en de schade beperkt te houden en het Red Team de positie van aanvaller inneemt. Verspreid over vier scenario's word je uitgedaagd het andere team te slim af te zijn waarbij je zowel defensieve als offensieve vaardigheden op zult doen. Het niveau loopt per scenario op tot zeer uitdagend in de laatste uitdaging. 

Het Blue Team krijgt in elke uitdaging ongeveer 45 minuten de tijd om de targets uit het scenario te beoordelen en gevonden kwetsbaarheden daarin te patchen voordat het Red Team van start mag gaan. Het Red Team krijgt vervolgens drie uur de tijd om kwetsbaarheden te vinden, de juiste exploits te gebruiken en toegang te behouden tot de aangevallen systemen. Het doel is steeds toegang te verschaffen tot systemen op het netwerk en daarbij hun naam of teamnaam in een flag.txt file op de root/administrator directory achter te laten. 

In deze training wordt gebruik gemaakt van Windows en Linux machines, Kali Linux en Windows Server. Organisaties die hun weerbaarheid tegen cyberaanvallen in de praktijk getest willen zien, kunnen deze training ook als groepstraining boeken. Dit kan zowel op onze- als uw eigen locatie. 

Voor wie is de Red Team vs Blue Team training geschikt?

Penetratietesters, Microsoft beheerders, Security specialisten, Active Directory beheerders, Iedere IT'er die meer wil leren over de beveiliging van een organisatie

Gewenste voorkennis

  • Minimaal 12 maanden netwerkervaring
  • Gedegen kennis van TCP/IP
  • Kennis van Microsoft packages
  • Basis Linux kennis is essentieel

Duur training

2 dagen

Globale Inhoud

  • Scenario 1 - Kali vs.  Proximo and Gracchus
  • Scenario 2 - Kali vs. Priscus and Verus
  • Scenario 3 - Kali vs. Maximus and Quintus
  • Scenario 4 - Kali vs. Tetraites and Commodus

Rooster komende maanden:

Startdatum Locatie
In overleg Veenendaal Inschrijven

Cursisten over deze cursus:

Geen testimonials gevonden.

rhino cloud cloud

Scherpste prijs in slechts 2 stappen

Meer informatie en/of de actuele prijs van deze training opvragen is zo geregeld. We houden hierbij rekening met eventuele lopende acties, subsidies of relatiekortingen.

1 van 2 Stap 2
2 van 2

Inschrijven

Facturatiegegevens

Gegevens Cursist

* Verplicht