Zelfstandig aan de slag met Lean verbeterprojecten in jouw organisatie, leren om verbeterprojecten leiden en samen met collega’s voor (nog) meer toegevoegde waarde voor klanten te zorgen.

Korte omschrijving van onze e-learning Green Belt in Lean

De Lean Green Belt is een praktijkgerichte en actieve opleiding waar je alle  Lean principes gaat doorgronden en vele Lean instrumenten leert toe te passen. Maar er wordt niet enkel aandacht besteedt aan het vergroten van jouw Lean kennis en vaardigheden. Ook de wijze waarop je een verbeterproject (Kaizen) met collega’s  organiseert en leidt wordt uitgebreid besproken. De e-learning biedt de diverse Lean onderwerpen in “bite size” aan en de modules zijn waar en wanneer je maar wilt te volgen. Natuurlijk wordt ook de verbinding met jouw praktijk gemaakt! Tijdens de opleiding ga je aan de slag met je praktijkopdracht (Lean A3 verbeteraanpak) en krijg je stap voor stap feedback en terugkoppeling van onze Lean trainers in onze digitale leeromgeving.

Wat kun je als Green Belt in Lean?

Na het afronden van je online Lean Green Belt opleiding weet je wat Lean wel en niet is. Je weet wat de vijf basisprincipes van Lean zijn, van het definiëren van het begrip ‘Waarde voor de klant’ tot aan streven naar perfectie door continu verbeteren. Je bent volledig thuis in het in kaart brengen van processen en weet deze te vertalen naar gewenste toekomstige verbeterde situaties. Ook heb je geleerd om zelfstandig een kaizen te leiden, zoals een flow kaizen waarmee je de doorstroming in jouw processen verbetert en doorlooptijd en voorspelbaarheid optimaliseert. Hierbij heb je kennis verrijkt voor het werkelijk anders denken en doen van mensen en beschik je over handvatten voor echt veranderen van gedrag. Kortom je weet voor welke situatie en welk vraagstuk de juiste lean aanpak en gebruik van lean instrumenten geschikt is.

Korte opsomming van de Lean onderwerpen die aan bod komen:

  • De 5 basisprincipes van Lean: waarde, de waardeketen, flow, pull en continu verbeteren
  • De 8 verspillingen van Lean
  • Kaizen 5S, in vijf stappen optimaliseren van werkplekken
  • Procesbalancering dmv Heijunka en Yamazumi voor een meer effectievere werkorganisatie en resultaten
  • Effectief veranderen en herkennen en aanpakken van veranderweerstand
  • Lean  prestatiegedrag vs verspillingsgedrag

 

Voor wie is de e-learning Opleiding Green Belt in Lean?

De opleiding is geschikt voor leidinggevenden, projectleiders, projectmanagers, proces engineers en proces verbeteraars die Lean in hun organisatie toepassen of erover nadenken dit te gaan doen. Het zijn (aankomende) vakspecialisten die – door een combinatie van kennis, kunde en analyse – projectmatig en gestructureerd werken aan procesverbeteringen binnen een organisatie. 

Zoek je maximale flexibiliteit in de momenten waarop je aan de slag wilt gaan met de training dan is onze e-learning de beste oplossing.

Prijs is inclusief studiemateriaal, 3 coachingsessies van elk 30 minuten en het Lean Green Belt examen

Duur training ongeveer 5 dagen

Rooster komende maanden:

Geen beschikbare data gevonden.

Cursisten over deze cursus:

Geen testimonials gevonden.

rhino cloud cloud

Scherpste prijs in slechts 2 stappen

Meer informatie en/of de actuele prijs van deze training opvragen is zo geregeld. We houden hierbij rekening met eventuele lopende acties, subsidies of relatiekortingen.

1 van 2 Stap 2
2 van 2

Inschrijven

Facturatiegegevens

Gegevens Cursist

* Verplicht