CCSP Training (+ CSAC) - Cloud Security Masterclass

Deze training is klassikaal maar desgewenst ook Live Online bij te wonen. U volgt de training live op afstand met onze eigen docent, kijkt mee met de slides en aantekeningen op het whiteboard, hebt contact met medecursisten en kunt vragen stellen wanneer u dat wilt. Eigenlijk dus gewoon zoals bij een klassikale training maar dan vanaf uw eigen locatie. Mocht de training Live Online toch niet helemaal naar wens zijn geweest, dan mag u deze binnen een jaar kosteloos nogmaals klassikaal bij ons bijwonen.

Met het succes van allerhande Cloud oplossingen, krijgen ook de bezwaren rondom de beveiliging van vertrouwelijke informatie steeds meer aandacht. Enerzijds zijn er organisaties die zich hiervan onvoldoende bewust zijn met mogelijke compliance problemen (bijvoorbeeld op het gebied van privacy) tot gevolg. Andere organisaties kiezen de meest veilige weg en ontlopen daarmee soms onnodig praktische- of economisch aantrekkelijke oplossingen.

CCSP (Certified Cloud Security Professional) is de nieuwe standaard in Cloud Security certificering van (ISC)2 en de Cloud Security Alliance. Verspreid over zes domeinen worden onderwerpen als cloud architectuur, de impact op risk management, business continuity, identity management en legal / compliance behandeld.

Belangrijke onderwerpen als cloud omgevingen in IT (Security) Audits en het opdoen van hands-on ervaring in Cloud Security implementaties blijven in CCSP echter onderbelicht. Alleen bij TSTC volgt u CCSP in combinatie met twee inbegrepen avondsessies gebaseerd op de Cloud Security, Audit & Compliance training waarin juist deze thema’s worden uitgediept.

Deze aanvullende kennis gebruikt u enerzijds om een cloud omgeving zelf te auditen of voorbereid te zijn op een externe audit en anderzijds om (door middel van hands-on labs) beter te begrijpen hoe u Cloud Security operationeel vormgeeft. Wanneer u meer nadruk wilt zien op de technische componenten van cloud security, dan is de CCSE training misschien een beter alternatief waarin gedurende de hele training aandacht is voor hands-on labs.

CCSP / CSAC is een unieke Cloud Security training. Nergens worden cloud architectuur en de security aspecten daarvan (inclusief hands-on labs) gecombineerd met kennis over het IT auditproces en de belangrijke verschillen tussen het auditen van fysieke- en cloudomgevingen. 

Verder leert u welke gevolgen bovenstaande heeft voor zaken als Risk Management, Identity & Access Management, disaster recovery, incident response en applicatiebeveiliging en wat u moet doen om een cloud implementatie succesvol en veilig te laten verlopen.

Na het volgen van deze training weet u tot slot hoe uw organisatie compliance issues kan voorkomen door cloud oplossingen veilig te (laten) implementeren. 

Voor wie is deze training geschikt?

Security professionals, IT (Security) Auditors, Virtualisatie- of Cloud beheerders, Risk Managers en ieder ander die betrokken is bij de beveiliging of implementatie van cloud oplossingen 

Duur training

5 dagen inclusief 2 avondsessies

Globale inhoud

In de CCSP / CSAC training zult u ondermeer:

 • Cloud Security en risico’s vanuit verschillende oogpunten leren bekijken en begrijpen;
 • De benodigde security controls in cloud omgevingen beoordelen en implementeren die vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid verzekeren;
 • Hands-on ervaring opdoen in een Cloud Security implementatie met behulp van daarvoor in de markt veel gebruikte producten;
 • Leren welke onderdelen van een cloud omgeving geaudit worden en hoe dit proces verloopt;
 • Methoden leren gebruiken om een Cloud omgeving effectief mee te nemen in een IT (Security) Audit;
 • Ontdekken hoe in de Cloud om te gaan met compliance en assurance;
 • Risk assessments leren uitvoeren op aanwezige en potentiële Cloud omgevingen;
 • Service Level Agreements (SLA) for Cloud omgevingen leren ontwerpen;
 • Worden voorbereid op het CCSP examen van (ISC)2 

Domeinen CCSP

 1. Architectural Concepts & Design Requirements
 2. Cloud Data Security
 3. Cloud Platform & Infrastructure Security
 4. Cloud Application Security
 5. Operations
 6. Legal & Compliance
rhino cloud cloud

Scherpste prijs in slechts 2 stappen

Meer informatie en/of de actuele prijs van deze training opvragen is zo geregeld. We houden hierbij rekening met eventuele lopende acties, subsidies of relatiekortingen.

1 van 2 Stap 2
2 van 2

Inschrijven

Facturatiegegevens

Gegevens Cursist

* Verplicht