Relevante artikelen over TSTC en de branche, geschreven en geselecteerd door onze trainers & specialisten.

ontvang nieuwsbrief
terug
Coronaproof2.jpg

Trainen bij TSTC tijdens corona/covid-19 uitbraak

UPDATE 8 FEBRUARI 2021

Tussen 8 februari en 2 maart 2021 verzorgen we onze trainingen in verband met de landelijke lockdown nog steeds zoveel mogelijk Live Online. Is het voor jou echter lastig om vanuit huis mee te doen of wil je om een andere reden fysiek deelnemen op onze locatie in Veenendaal dan is dat ook weer beperkt mogelijk. We hebben alle mogelijke maatregelen getroffen om trainen op onze locatie zo veilig mogelijk te maken. 

 

Het is ook weer beperkt mogelijk om gebruik te maken van ons examencentrum. Neem contact met ons op voor beschikbare data. We vragen je een mondneusmasker mee te nemen en deze te dragen totdat je op je plek zit om het examen af te nemen. 

Door Roderick Commerell

UPDATE 15 DECEMBER 2020

Door de nieuwe, verstrengde lockdown trainen we de komende periode weer volledig Live Online met behulp van Cisco Webex. Zodra de maatregelen versoepelen, zullen we het hybride trainen hervatten waarbij trainen op onze locatie ook weer een mogelijkheid wordt. Het examencentrum is de komende periode gesloten. Onze garantie blijft: mocht een training Live Online niet volledig naar wens zijn geweest, dan mag je deze binnen een jaar opnieuw klassikaal bijwonen.

UPDATE 20 MEI 2020

Vanaf 2 juni is het weer mogelijk om klassikaal bij ons te trainen. Vind je dit te vroeg, val je in een risicogroep, ben je onlangs ziek geweest (of iemand met wie je in contact bent geweest) of bevalt online trainen je gewoon erg goed dan blijft het voorlopig ook mogelijk om dezelfde training Live Online te volgen. Vrijwel al onze trainingen worden de komende periode dus 'hybride' georganiseerd waarbij een deel van de cursisten klassikaal aanwezig is, en een ander deel online deelneemt. Je kiest dus zelf welke oplossing het beste bij je past!

Maar hoe veilig is het om weer naar Veenendaal af te reizen en bij TSTC te trainen? Uiteraard hebben we de afgelopen periode niet stil gezeten en hebben we elk onderdeel van onze locatie plus de bijbehorende processen onder de loep genomen. Zo zijn er natuurlijk voldoende desinfectiemogelijkheden en houden we 1,5 meter afstand (zowel in de lokalen als daarbuiten), maar ook aan het spreiden van pauzes en de bediening van onze koffiemachines is gedacht. Ben je onlangs ziek geweest (of een huisgenoot) of heb je contact gehad met iemand met een corona besmetting, dan vragen we je de training Live Online bij te wonen. 

Onze trainers dragen zorg voor een training die voor elke deelnemer, of deze nu fysiek meedoet of online, goed en prettig te volgen is. Op diverse manieren voorkomen we dat de afstand tussen beide groepen hinderlijk wordt. Trainers lopen op gepaste afstand door het lokaal, helpen bij labs en maken aantekeningen op whiteboards zoals je dat gewend bent bij klassikaal trainen. Door diverse geïmplementeerde oplossingen, blijft de training echter ook goed te volgen wanneer je deze vanaf een (thuis)werkplek bekijkt. 

Onze garantie blijft in deze nieuwe fase staan: mocht een training klassikaal of Live Online niet helemaal naar wens zijn geweest, dan mag deze binnen een jaar nogmaals kosteloos klassikaal worden bijgewoond. 

UPDATE 24 MAART 2020

Ons dagelijks leven is er de afgelopen weken compleet anders uit gaan zien, met steeds meer beperkingen om de dingen te doen die je gewend was. Gelukkig hoeft de uitbraak de mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen niet te beperken. Misschien heb je juist nu wel de tijd om die training te volgen waar je steeds niet aan toe kwam. De komende periode worden al onze trainingen Live Online verzorgd (uitgezonderd een aantal partnertrainingen) met behulp van Cisco Webex. De mogelijkheid om bij ons op locatie te trainen komt daarmee te vervallen totdat de corona/covid-19 maatregelen door de overheid worden afgeschaald. 

Wat is Live Online?

Een Live Online training volg je op afstand vanaf je eigen locatie. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een PC/Mac met internetverbinding en bij voorkeur een webcam met microfoon. Bij de theoretische trainingen volstaat zelfs een tablet of mobiele telefoon.

Onze eigen trainers verzorgen de trainingen voor één of meerdere camera's. Hiermee kan je probleemloos meelezen met slides en eventuele aantekeningen op het whiteboard. Ook kunnen er tijdens de training vragen gesteld worden zoals je dat gewend bent, zowel aan de docent als aan medecursisten. Mocht je geen webcam en/of microfoon hebben, dan bestaat de mogelijkheid om tijdens de training te communiceren via een chatfunctie. Natuurlijk zorgen we indien van toepassing ook voor labtoegang zodat je niets van de training hoeft te missen. 

Onze garantie

De afgelopen twee weken hebben we al meerdere trainingen Live Online verzorgd, tot volle tevredenheid bij zowel de trainers als deelnemers. De Live Online ervaring verschilt door alle communicatie mogelijkheden eigenlijk verbazingwekkend weinig met die van een klassikale training. Toch snappen we het als je onzeker bent over deze manier van trainen en bieden we je daarom de volgende garantie:

Mocht een training op afstand je na afloop toch niet goed bevallen zijn of wanneer je naderhand nog extra hulp nodig hebt, dan mag je de training binnen een jaar nogmaals kosteloos klassikaal bijwonen tijdens één van onze latere open-rooster trainingen (uitgezonderd maatwerk).

Via deze pagina houden we je op de hoogte van eventuele wijzigingen. We hopen je snel (weer) tijdens één van onze trainingen te ontmoeten, Live Online of in de toekomst weer op onze locatie in Veenendaal!

 

13 maart 2020

Nu een deel van onze cursisten contacten met anderen (noodgedwongen) beperkt en een aantal bedrijven strenge regels hanteert mbt groepsbijeenkomsten, denkt TSTC graag mee met betrekking tot het volgen van trainingen.

Wellicht sta je al ingeschreven voor één van onze trainingen of ben je van plan om op korte termijn bij ons te komen trainen. In beide gevallen bieden we je graag twee opties aan waarmee je deze plannen niet uit hoeft te stellen. Om te beginnen doen we er alles aan om onze trainingslocatie zo veilig mogelijk te houden - Voor mensen die ons bezoeken hebben we de volgende maatregelen getroffen:

 

  • Er wordt door ons schoonmaakbedrijf extra gereinigd op zowel de trainingslocatie, kantine, deurklinken etc en in de lokalen.
  • Indien mogelijk houden we in de lokalen extra ruimte aan tussen de deelnemers, tafels worden zo ver als mogelijk uit elkaar gezet. Ook tijdens de lunch houden we afstand tussen elkaar. 
  • Er hangen adviezen in elke ruimte mbt het reinigen van de handen, hoesten in de elleboog etc.
  • In de toiletten en kantine staan zeepflacons die je kunt gebruiken om de handen regelmatig te ontsmetten
  • We vragen iedere cursist die twijfelt over zijn gezondheid (in het bijzonder bij koorts en droge hoest) om de training op een later tijdstip te volgen of indien mogelijk te kiezen voor onderstaande oplossing. 

 

Wanneer trainen op onze locatie toch geen optie voor je is, dan kun je onze trainingen vanaf volgende week ook remote bijwonen met behulp van de software van Cisco Webex. Hiermee kan je probleemloos meelezen met slides en eventuele aantekeningen op het whiteboard en kunnen er tijdens de training vragen gesteld worden zoals je dat gewend bent. Natuurlijk zorgen we ook voor labtoegang indien van toepassing zodat je niets van de training hoeft te missen.

Onze garantie: mocht een training op afstand je toch niet goed bevallen zijn of wanneer je naderhand nog extra hulp nodig hebt, mag je de training binnen een jaar nogmaals kosteloos klassikaal bijwonen tijdens één van onze latere open-rooster trainingen (uitgezonderd maatwerk). 

4 jaren geleden
Deel: