Ethical Hacking Foundation / Essentials training (S-EHF)

Wil je beter begrijpen hoe hackers te werk gaan maar is de 5-daagse Certified Ethical Hacker (CEH) training (nog) een stap te ver? Deze 2-daagse Ethical Hacking Essentials training geeft een goed beeld van de grootste gevaren die een organisatie en de onderliggende IT systemen bedreigen. Ethical Hacking Essentials is geschikt voor iedereen die meer wil weten over de veiligheid van (klant)data, applicaties, databases en het IT netwerk - ervaring op IT of security gebied is niet persé nodig.

Tijdens de training maak je kennis met veel gebruikte hacktechnieken zoals password cracking, malware, social engineering, sniffing, web app attacks, wifi hacking, SQL injection en leer je de basisvaardigheden om informatiesystemen hierop te kunnen testen.

De training biedt een goede balans tussen theorie en praktijk. Zonder IT achtergrond kun je wellicht niet deelnemen aan alle labs maar helpen we je wel de vertaalslag te maken naar de mogelijke impact ervan op je eigen organisatie.

Certificering

Met de kennis en vaardigheden die je in deze EC-Council training opdoet, is het mogelijk om het Ethical Hacking Fundamentals (S-EHF) examen van het SECO Institute te behalen. De lesstof sluit nauw aan op de bijbehorende exameneisen. Indien gewenst is dit examen bij de training inbegrepen. Na succesvolle afronding van het examen ontvang je het certificaat “Ethical Hacking Foundation” van SECO en kun je een digitale S-EHF badge aanvragen.

Voor wie is de Ethical Hacking Foundation / Essentials training geschikt?

  • Managers/ondernemers die meer willen weten over mogelijke kwetsbaarheden in hun organisatie en de bijbehorende risico inschatting daarvan.
  • IT'ers die eens aan de andere kant van de beveiliging willen staan en bewuster hun werkzaamheden willen uitvoeren. Laat je adviseren of deze training voldoet of dat je beter meteen kunt starten met de Certified Ethical Hacker (CEH) training. 
  • Iedereen die iets wil leren over hacking en de mindset van cybercriminelen. 

Duur training

2 dagen en een Capture the Flag (CTF) avond

Globale inhoud

1. Introduction to Ethical Hacking
2. Footprinting and Reconnaissance
3. Vulnerability Analysis
4. System Hacking
5. Malware Threats
6. Sniffing
7. Social Engineering
8. Web Applications Hacking
9. SQL Injection
10. Wireless Networks Hacking

We sluiten de training af met een unieke Capture the Flag (CTF) avond waarin je alles wat je geleerd hebt in de praktijk kunt brengen:

In de CTF sessie gaan we op zoek naar het geheime recept voor het maken van eersteklas olijfolie van het bedrijf “Genco Pura Olive Oil Company” oftewel GPOOC.

Met behulp van vulnerability assessments, port scans en exploitation dringen we binnen op de geheime recepten server van ons target waarbij we rekening moeten houden met allerlei beveiligingsmaatregelen die GPOOC voor ons heeft opgeworpen.

Het geheime recept ligt voor het grijpen maar zullen we het op een nagenoeg on-detecteerbare wijze kunnen bemachtigen?

Tijdens deze instructor-led CTF ervaar je hoe het is om aan de andere kant van de verdedigingslijn te staan en wat er wellicht beter kan bij de beveiliging van je eigen data of organisatie.

Note: The S-EHF and SECO marks are the property of SECO Institute, TSTC is not affiliated with nor endorsed by SECO.

Rooster komende maanden:

Startdatum Locatie
27 - 28 mei 2024 Veenendaal & Live Online Inschrijven
5 - 6 september 2024 Veenendaal & Live Online Inschrijven
25 - 26 november 2024 Veenendaal & Live Online Inschrijven
In overleg Veenendaal Inschrijven

Cursisten over deze cursus:

rhino cloud cloud

Scherpste prijs in slechts 2 stappen

Meer informatie en/of de actuele prijs van deze training opvragen is zo geregeld. We houden hierbij rekening met eventuele lopende acties, subsidies of relatiekortingen.

1 van 2 Stap 2
2 van 2

Inschrijven

Facturatiegegevens

Gegevens Cursist

* Verplicht