Relevante artikelen over TSTC en de branche, geschreven en geselecteerd door onze trainers & specialisten.

ontvang nieuwsbrief
terug
Holland Quaestor.png

CIPP/E en CIPM geaccrediteerd voor trustsector.

Sinds 26 juli 2016 heeft Holland Quaestor (HQ), de belangenvereniging voor Nederlandse trustkantoren, onze CIPP/E en CIPM privacy trainingen van IAPP geaccrediteerd voor hun Permanente Educatie (PE) systeem. Trust Officers die met behulp van dit systeem hun status in stand houden, ontvangen 4 van de jaarlijks benodigde 16 PE punten (2016) wanneer zijn de CIPP/E of CIPM training bij ons volgen.

Door Roderick Commerell

De titels vallen onder de zg. management vaardigheidstrainingen/opleidingen waarmee 25% van het totaal aantal punten mag worden ingevuld.

Ook in de trustsector zijn compliance en vertrouwelijk omgaan met (klant)gegevens van groot belang. Door de aanpassingen in de Wbp begin dit jaar, de daarbij behorende Meldplicht Datalekken en de zwaardere straffen (zowel financieel als in openbaarmaking overtreders) wordt actuele privacy kennis en certificering veel gezocht.

De komende periode blijven deze opleidingen actueel door de aanstaande Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) ook wel GDPR die onlangs werd aangenomen in het Europees Parlement. Daarnaast staat het delen van persoonsgegevens tussen Europese en locaties in de VS onder druk sinds het schrappen van Safe Harbor.

Alleen de trainingen en bijbehorende certificeringen van IAPP zijn internationaal erkend. TSTC is Authorized Training Center voor de Benelux.

7 jaren geleden
Deel: