Relevante artikelen over TSTC en de branche, geschreven en geselecteerd door onze trainers & specialisten.

ontvang nieuwsbrief
terug
MS certified.png

Microsoft past MCSE certificeringen (wederom) aan

Vorige week lanceerde Microsoft vier nieuwe MCSE certificeringen en maakte daarbij direct het vervallen van de huidige MCSE titels bekend (per 31-3-2017). De nieuwe titels sluiten één-op-één aan op de ‘Centers of Excellence’ die in het Microsoft Partner Network worden gebruikt om technische competenties aan te duiden en moeten daarbij bijdragen aan de herkenbaarheid bij zowel Microsoft Partners als hun klanten.

Door Roderick Commerell

Wat zijn de nieuwe certificeringen?

MCSE: Cloud Platform and Infrastructure
MCSE: Mobility
MCSE: Data Management and Analytics
MCSE: Productivity

Welke certificeringen komen te vervallen?

MCSE: Server Infrastructure
MCSE: Private Cloud
MCSE: Enterprise Devices and Apps
MCSE: Data Platform
MCSE: Business Intelligence
MCSE: Messaging
MCSE: Communication
MCSE: Sharepoint

Ben je in het bezit van één van bovenstaande titels of ben je daarmee bezig? Geen probleem. In je transcript overzicht heeft Microsoft je certificeringen (indien van toepassing) op 26 september al geupdate naar de nieuwe titels. Wanneer je tot en met 31 maart 2017 slaagt voor een ‘oude’ MCSE certificering, zal dit in bijna alle gevallen ook direct een nieuwe titel opleveren zodat je up-to-date gecertificeerd blijft.

Oude MCSE titels blijven zichtbaar totdat de technologie niet meer wordt ondersteund waarna de titel naar de Legacy sectie van je transcript wordt verplaatst.

Wat zijn de grootste verschillen tussen de oude en nieuwe MCSE certificeringen?

Drie verschillen vallen het meest op:

  1. Na het behalen van de juiste MCSA certificering (wélke dit is verschilt per MCSE titel), is het met nog maar één extra examen mogelijk om een MCSE certificering te behalen. Voorheen moesten er minimaal twee en soms nog meer examens worden gedaan.
     
  2. Elke nieuwe MCSE titel bestaat uit een groot aantal keuze-examens (electives). Om je behaalde MCSE certificering te behouden, dien je jaarlijks voor één van deze electives te slagen. Wanneer je dit niet doet, vervalt de MCSE certificering dus weer een jaar nadat je deze behaald hebt. Met deze regel vervalt de oude eis om eens per drie jaar een MCSE hercertificeringsexamen te doen.
     
  3. MCSE specialisaties in producten als Exchange, Sharepoint en Skype for Business zijn niet meer als dusdanig herkenbaar nu deze allemaal onderdeel zijn van MCSE: Productivity. Door te slagen voor bijvoorbeeld één Exchange 2016 examen, ben je al MCSE: Productivity waar een ander dezelfde certificering behaalt met een Sharepoint 2013 of 2016 examen. Nieuw is ook dat een MCSA Windows Server 2012 of 2016 voor deze specifieke MCSE titel niet meer voldoet maar daarvoor vanaf nu een MCSA Office 365 certificering benodigd is.

Kan ik al komen trainen?

De nieuwe structuur geeft professionals en hun werkgevers meer mogelijkheden om een MCSE certificering te behalen. Het vergt discipline om jaarlijks te slagen voor de keuze (elective) examens al zijn veel professionals dit in het kader van ‘een leven lang leren’ al gewend.

Voor het behalen van een groot deel van de electives, kun je gebruikmaken van ons reeds bestaande programma van Microsoft Fast Track trainingen. Voor de meeste nieuwe examens zullen de komende tijd trainingen ontwikkeld worden, zoals je van ons gewend bent inclusief 100% slagingsgarantie. Heb je hier vragen over dan horen we die natuurlijk graag!

7 jaren geleden
Deel: