Relevante artikelen over TSTC en de branche, geschreven en geselecteerd door onze trainers & specialisten.

ontvang nieuwsbrief
terug
Rudy Live Online.png

Live Online trainen bij TSTC - een trainersperspectief

De afgelopen weken zijn we bij TSTC van start gegaan met het geven van onze trainingen volgens de Live Online methode. De cursisten zitten hierbij thuis of op hun werk en de docent bij TSTC of op zijn thuiswerkplek. 

We hebben gemerkt, dat de personen die thuis zitten vanwege het COVID-19 virus behoefte houden aan scholing of bijscholing. Het was dan ook al snel duidelijk dat we in versnelt tempo werk moesten maken van het aanbieden van online trainingen. Tijdens het ontwikkelen van deze online trainingen stond één belangrijk punt voorop, het garanderen van dezelfde kwaliteit trainingen als die onze klanten klassikaal van ons gewend zijn. Kortom, anders blijven dan anderen.

Mijn naam is Rudy Baving, dit is mijn verhaal ten aanzien van de online trainingen die TSTC voor jullie heeft voorbereid.

Door Rudy Baving

Ik schrijf dit stukje tekst vanuit mijn studeerkamer die ontzettend veel weg heeft van een opnamestudio / datacenter door alle technische hulpmiddelen die TSTC mij beschikbaar heeft gesteld.

Op dit moment zit ik middenin een online CEHv10 training. De grootste uitdaging bij deze (voor een groot deel hands-on) training is het beschikbaar stellen van de zelfde classroom-setup als bij de klassikale training. Op onze trainingslocatie te Veenendaal staat alles voor de cursist al klaar, complete uitgebreide werkplek, dual monitor systemen en een zeer snelle PC voor elke cursist. Helemaal de optimale setting voor een CEHv10 training. Nu we online gingen, was dit even een dingetje, hoe krijgen we dezelfde setup als de cursist normaal gesproken heeft in Veenendaal bij de cursist thuis…

Na uitgebreid testen hebben we het voor elkaar gekregen. We hebben speciale virtuele images gebouwd en beschikbaar gesteld voor onze CEHv10 cursisten en al het ondersteunende materiaal is online te benaderen via onze SharePoint-omgeving. De cursist krijgt duidelijke instructies hoe en waar hij moet inloggen (dit werkt met persoonlijke links voor elke cursist) en wat er allemaal gedownload en geinstalleerd moet worden. De totale setup neemt nog geen 15 minuten in beslag wanneer alle bestanden, die noodzakelijk zijn, zijn gedownload. Na de setup heeft de cursist dezelfde (software-matige) setup als bij onze klassikale trainingen. Uiteraard kan de cursist bij problemen met de installatie terugvallen op het vragen stellen via email om de setup goed te laten verlopen.

Het online platform dat TSTC gebruikt is Cisco Webex (red. vanaf 6 april). Na vele spelers op de markt te hebben getest tegen onze eigen eisen hebben we besloten te gaan voor voornoemd platform. Het biedt mij als trainer de volledige fuctionaliteit die ik ook gebruik in mijn klassikale trainingen. Ik kan niet zeggen dat ik geremd wordt in mijn didactische vaardigheden.

Wanneer de cursist op de uitnodigings-link klikt, wordt deze meteen verbonden met de online training waar de cusist zich voor heeft ingeschreven. Wel moet er een kleine applicatie worden geinstalleerd op de cursist PC wanneer er een eerste verbinding wordt gemaakt met de online lesomgeving. Registratie is niet nodig, maar mag uiteraard wel.

Na het installeren van de applicatie wordt de cursist in een “waiting room” geplaatst. De trainer krijgt op zijn scherm een melding dat er iemand toegelaten wil worden tot de online sessie. Na een naam-check zal de trainer de cursist toelaten. De cursist kan zelf bepalen of hij zijn webcam wel of niet aan zet. Audio is wel handig zodat ik je vraag kan horen. Ikzelf heb mijn audio en webcam continue aan staan, al is het maar om een bekend gezicht te zien tijdens de training.

Tijdens de training kan elke cursist alle hands-on elementen zelf meedoen door de virtuele images die beschikbaar zijn gesteld. Het is absoluut geen “sit back and relax training”, we doen alle hands-on labs samen en uiteraard hou ik je bij de les door continu vragen te stellen aan cursisten over de stof die we hebben behandeld.

Tijdens de CEHv10 die, zoals ik al had vermeld, boordevol hands-on labs zit ben ik tot op de dag van vandaag geen enkel probleem tegengekomen. Alles werkt naar tevredenheid. Ook de huidige cursisten zijn erg positief.

Natuurlijk heeft elke cursist, die de online-training volgt of heeft gevolgd, de mogelijkheid om later dit jaar geheel kosteloos nogmaals de klassikale variant van de training die ze hebben gevolgd bij te wonen. Dat zijn klanten van TSTC gewend, en daar blijven we ook bij!

Ik hoop jullie allemaal een beetje een inkijkje te hebben gegeven in het online-trainen bij TSTC. Zoals een ieder van jullie misschien wel gewend is, blijven we doorgaan met het geven van kwaliteitstrainingen… op onze eigen manier. Hetzij online of klassikaal.

Ik wens jullie vanuit mijn woonplaats allemaal veel gezondheid toe. Volg de adviezen van het RIVM op en let een beetje op elkaar!

Ik zie jullie graag snel bij één van onze online-trainingen.

Met vriendelijke groet;

Rudy Baving
Security Consultant / Security Trainer

3 jaren geleden
Deel: