Relevante artikelen over TSTC en de branche, geschreven en geselecteerd door onze trainers & specialisten.

ontvang nieuwsbrief
terug
CEH Master.png

Ervaringen CEH Practical examen

Na het behalen van je CEH examen vraag je jezelf misschien af wat een goede vervolgstap in je scholing kan zijn. Je hebt in de CEH training handvatten en hands-on ervaring gekregen over de werkwijze van hoe een hacker zijn fases aflegt alvorens een succesvolle aanval te kunnen plegen. Tijdens het CEH examen heb je te maken met 125 theoretische vragen waar je vier uur de tijd voor krijgt. Je hoeft je praktijkskills niet te laten zien, het gaat om inzicht en kennis van de tools die hackers gebruiken alsmede de verschillende aanvalsfases die ze doorlopen.

 

Misschien wil je ook je praktische vaardigheden als Ethisch Hacker aantonen, ‘put your money where your mouth is’. Dan is het CEH Practical examen iets voor jou!

 

Door Rudy Baving

In dit zes uur durende examen word je uitgedaagd om je theoretische (en hands-on) ervaring in te zetten om 20 verschillende challenges met goed gevolg af te leggen. Challenges van network-scanning met NMAP en Sniffing-excerpts met Wireshark tot SQL injection en password-cracking.

Tijdens mijn examen kreeg ik de beschikking over twee virtuele machines. Na een grondige netwerk-scan kwam ik er al gauw achter dat er nog een heleboel andere targets verborgen waren op het netwerk. Over elke verborgen machine was wel een challenge, de een wat lastiger dan de andere maar alle challenges waren met voldoende praktijkervaring goed te doen.

Je wordt zeker uitgedaagd om al je skills en ervaring in te zetten om dit examen te halen. Wat je bij ons geleerd hebt bij de CEH training heb je nodig om succesvol te zijn, aangevuld met verdere praktijkoefening of de nieuwe 1-daagse CEH Practical workshop.

Het CEH Practical examen wordt afgenomen via het zogenaamde “Proctor4You” principe van Examspecialists. Dit betekent dat je het examen kunt afleggen waar jij wil, of dat nu op het werk is of thuis in je vertrouwde omgeving. Er kijkt continu iemand mee via je webcam, echter na een paar minuten heb je dit al niet meer door en ga je compleet op in het praktijkexamen.

Via een virtuele labomgeving heeft EC-Council het voor elkaar gekregen hier een leuk en ook leerzaam examen van te maken. Genoeg uitdaging voor iedereen die zijn CEH Master wil halen. Voor de CEH master titel dien je zowel het CEH als het CEH Practical examen te halen.

Het CEH Practical examen is een mooie opstap richting de ECSA certificering waarin de methodiek, rapportage en werkwijze van pentesting wordt uitgelegd en geëxamineerd. Het is daarnaast een goede oefening en meetpunt voor deelname aan de OSCP training.

Kortom, heb je zin om te laten zien wat je allemaal hebt geleerd/gedaan in je CEH training? Dan is de CEH Practical echt iets voor jou! Durf jij de uitdaging aan? Word dan CEH MASTER!

Rudy Baving

4 jaren geleden
Deel: