Relevante artikelen over TSTC en de branche, geschreven en geselecteerd door onze trainers & specialisten.

ontvang nieuwsbrief
terug
NL leert door - omscholing.jpg

NL leert door: omscholing belangrijk onderdeel corona Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid (NOW) 2.0

Minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid maakte vorige maand bekend dat omscholing onderdeel wordt van het tweede steunpakket voor de Nederlandse economie naar aanleiding van de corona crisis. Met de regeling genaamd ‘NL leert door’ wil de Minister toekomstig werklozen de gelegenheid geven zich om te scholen naar beroepen waar in de nabije toekomst veel behoefte aan is. Het UWV werkt sinds enkele jaren met een flexibele lijst ‘kansberoepen’ waarop te zien is voor welke beroepen werkgevers momenteel moeilijk personeel kunnen vinden en waarvoor de kansen op werk na omscholing dus bovengemiddeld zijn.

Door Roderick Commerell

Kansberoepen

Kansberoepen in de ICT zijn op dit moment bijvoorbeeld security specialisten, netwerkbeheerders technische infrastructuur, ICT architecten, Java/C#/PHP programmeurs, testdevelopers en BI specialisten. Voor een groot aantal van deze beroepen kun je bij TSTC terecht voor met zorg samengestelde opleidingspaden die je onafhankelijk van je startniveau en achtergrond helpen richting de juiste certificering(en) en kennis.

Specialist in omscholing

TSTC heeft als specialist in ICT,- security,- en privacy opleidingen de afgelopen 20 jaar veel ervaring opgedaan met omscholing. Onze praktijkgerichte aanpak, individuele begeleiding van intake tot en met certificering, slagingsgarantie en de mogelijkheid om trainingen eventueel kosteloos nogmaals bij te wonen, maken TSTC tot een unieke partij in het Nederlands opleidingslandschap die omscholers een aanzienlijk grotere kans op succes biedt dan elders.

Transitievergoeding

‘NL leert door’ start waarschijnlijk per 1 juli 2020 en loopt minimaal door tot en met eind dit jaar. Maar ook nu al (en in 2021) zijn er verschillende regelingen waar je als omscholer gebruik van kunt maken. Heb je bijvoorbeeld recht op een transitievergoeding, dan betaal je hier geen inkomstenbelasting over wanneer je deze (in z’n geheel of gedeeltelijk) inzet voor scholing en direct over laat maken aan een opleidingsinstituut als TSTC.

Raak je binnenkort je baan kwijt of heb je een WW/WIA uitkering en wil je omscholen richting een functie in de ICT, ICT Security, IT Audit of Privacy, neem dan contact met ons op zodat we de bijbehorende opleidingspaden en op maat gemaakte aanbieding met je door kunnen nemen. Samen zorgen we voor een succesvolle omscholing met goede uitzichten op een nieuwe loopbaan.

4 jaren geleden
Deel: