Relevante artikelen over TSTC en de branche, geschreven en geselecteerd door onze trainers & specialisten.

ontvang nieuwsbrief
terug
EC Council pad 2020.png

Nieuw!! CEH v11 en CPENT trainingen

Eerder deze week (september 2020) lanceerde EC-Council onder andere de nieuwe versie 11 van hun populaire Certified Ethical Hacker (CEH) training en Certified Penetration Testing Professional (CPENT), de opvolger van de ECSA v10 training en certificering. In deze blog lees je hoe beide trainingen er uit zien, wat er veranderd is en met welke promotie CEH v11 wordt geintroduceerd. 

Door Roderick Commerell

Certified Ethical Hacker (CEH) v11

De CEH training is de meest geschikte training wanneer je een compleet beeld wilt krijgen van de mogelijke kwetsbaarheden in een IT omgeving en de aanvallen die kwaadwillenden daarop uit kunnen voeren. Inherent aan dit doel, wordt CEH eens in de zoveel tijd grondig onder handen genomen en geupdate met de nieuwste aanvallen, vulnerabilities en exploits. In deze elfde versie krijg je dus voornamelijk een completer en actueler beeld van de mogelijkheden die hackers tot hun beschikking hebben en de aanvallen waar je alert op moet zijn bij de beveiliging van je IT omgeving. 

Nieuw is de aandacht voor container technologie (zoals Docker en Kubernetes) en meer diepgang op het gebied van Cloud hacking, Internet Of Things (IoT) hacking en aanvallen op Industriële Controle Systemen (ICS) / OT zoals bijvoorbeeld SCADA en IIoT (industrial IoT). Verder hebben moderne Malware Analysis technieken een plek gekregen evenals populaire bedreigingen als Fileless Malware. 

De CEH labomgeving heeft een update gekregen met daarin ondere Windows Server 2019 en Windows 10 inclusief kwetsbare web applicaties voor het verkrijgen en verbeteren van je hacking skills. Tot slot word je uitgedaagd om je nieuwe kennis meteen toe te passen in een nieuwe Break-The-Code / Capture The Flag Challenge waarin je verspreid over 24 uitdagingen kunt laten zien dat je het geleerde ook in de praktijk kunt brengen. Dit is tevens een extra voorbereiding op het optionele CEH Practical examen waarmee je icm het meerkeuze examen de CEH Master certificering kunt behalen. 

Al met al oogt CEH v11 als een grondige update waarin je beter leert wat de kwetsbaarheden van moderne gevirtualiseerde en cloud based omgevingen zijn.

Certified Penetration Testing Professional (CPENT)

Na CEH was de Certified Security Analyst (ECSA) training tot nu toe EC-Councils vervolgtraining voor cursisten die verder wilden ontwikkelen tot penetratietester. Omdat de titel de lading niet goed dekte, heeft EC-Council besloten ECSA te laten vervallen en te vervangen door Certified Penetration Testing Professional (CPENT). In CPENT leer je de in CEH opgedane kennis van kwetsbaarheden en hackingtools uitbreiden zodat je zelfstandig in staat bent handmatige en geautomatiseerde penetratietesten uit te voeren, niet alleen in relatief eenvoudige IT omgevingen maar ook in uitgebreide, gesegmenteerde en goed beveiligde situaties. 

Bij veel uitdagingen in de CPENT training zijn out-of-the box denken en het aanpassen van scripts en exploits noodzakelijk om door te dringen tot de best beveiligde plekken op het netwerk. Ook  zaken als OSINT, Webapplicatie,- Wireless,- en Cloud Penetratietesten komen aan bod. 

De CPENT training bereidt je tevens voor op het bijbehorende CPENT praktijkexamen dat je net als OSCP in 24 uur kunt afnemen of verspreid over twee examens van 12 uur. Het rapport dat je na afloop binnen zeven dagen moet inleveren bepaalt je resultaat. Scoor je minimaal 70% dan ben je geslaagd en gecertificeerd als CPENT, scoor je minimaal 90% dan word je daarnaast ook Licensed Penetration Tester (LPT) Master. Het seperate LPT examen komt hiermee dus net als het ECSA en ECSA Practical examen te vervallen.

EC-Council beweert met CPENT het meest uitdagende pentest examen van de planeet te hebben ontwikkeld en daarmee een vergelijkbaar of zelfs hoger niveau neer te zetten dan Offensive Security doet met OSCP/OSCE en SANS met GPEN. Als je deze uitdaging aan wilt gaan dan nodigen we graag uit de CPENT training te komen volgen.

Promotie CEH v11 trainingen oktober - december 2020

Ben je van plan nog dit jaar de nieuwe CEH v11 training te volgen dan ontvang je als onderdeel van de lancering drie extra's:

  • Een gratis CEH Practical examen twv € 495,- ex BTW
  • Een gratis herexamen wanneer je onverhoopt zakt voor het meerkeuze (ANSI) CEH examen
  • 30 dagen toegang tot Code Red, EC-Council's platform voor Continuous Learning

Deze promotie is alleen geldig voor inschrijvingen vanaf 18 september 2020 en niet van toepassing bij annuleren en opnieuw inschrijven.

3 jaren geleden
Deel: