rhino cloud cloud

Trainen bij TSTC tijdens corona/covid-19

Vanaf 1 maart 2021 verzorgen we onze trainingen weer hybride. Hierbij bepaal je zelf of je fysiek wilt deelnemen op onze locatie (beperkt aantal plekken per training) of Live Online via Cisco Webex. Onze locatie is uiteraard aangepast aan alle veiligheidseisen, van koffiemachine tot en met cursusplek, van desinfectie tot en met gespreide pauzes.

CIPP/E training - Certified Information Privacy Professional Europe

Vanaf juni 2020 is deze training weer klassikaal maar desgewenst ook nog Live Online bij te wonen. U volgt de training dan live op afstand met onze eigen docent, kijkt mee met de slides en aantekeningen op het whiteboard en kunt vragen stellen aan zowel de trainer als uw mede-cursisten. Eigenlijk dus gewoon alsof u bij de klassikale training aanwezig bent, maar dan vanaf uw eigen locatie. Mocht de training Live Online toch niet helemaal naar wens zijn geweest, dan mag u deze binnen een jaar kosteloos nogmaals klassikaal bij ons bijwonen.

Wilt u meteen weten waarin onze CIPP/E training zich onderscheidt ten opzichte van andere opleiders? Klik hier. Deze training is ook als volledige online variant (let op: dit is niet bovengenoemde 'Live Online' training) beschikbaar.

CIPP/E is een titel van de IAPP (International Association of Privacy Professionals) en wordt gezien als dé Europese standaard op het gebied van privacy certificering. Met een CIPP certificering toont u aan kennis te hebben van zowel globale- als specifieke regionale wet- en regelgeving in privacy en dataprotectie. Hiermee onderscheidt u zich niet alleen van andere professionals maar toont uw organisatie tevens zijn betrokkenheid aan bij deze voor klanten belangrijke thema’s.

De CIPP/E training sluit volledig aan op de nieuwe Europese Privacy Verordening GDPR / AVG. Daarnaast nemen we de ongeldig verklaring van Safe Harbor, de inhoud van het daaropvolgende Privacy Shield en de Nederlandse situatie (Autoriteit Persoonsgegevens, Meldplicht Datalekken) in de cursus mee.

De CIPP/E training gaat in op globale privacy en dataprotectie principes en -benaderingen plus thema’s als online privacy, soorten data en jurisdictie maar de nadruk ligt op de Europese context en lokale wet- en regelgeving. Ook actuele onderwerpen als het verantwoordelijk omgaan met het verstrekken van gevoelige persoonlijke data aan bijvoorbeeld de Verenigde Staten, Cloud Computing en sociale netwerken komen aan bod. 

Eerder was het slechts mogelijk een CIPP/E training te volgen op jaarlijkse IAPP congressen, TSTC verzorgt deze training sinds 2014 als eerste opleider volgens een open-rooster.
Naast meer flexibiliteit zijn uw belangrijkste voordelen een kleinere groepsgrootte met meer ruimte voor interactie en de garantie op een Nederlandstalige zeer ervaren trainer die kennis heeft van de lokale Nederlandse privacy situatie.

Na de training kunt u met behulp van een bijgeleverd voucher examen doen om de internationaal erkende CIPP/E titel te behalen. Examens kunnen op een tijdstip naar wens op diverse Nederlandse locaties worden afgenomen.

Als mogelijk vervolg wordt in de CIPM en CIPT trainingen verder ingegaan op het operationeel maken van het juridisch kader op privacy management en technisch gebied. Vraag ook naar onze privacy bundels waarin u bijvoorbeeld de CIPP/E en CIPM trainingen met elkaar combineert tegen een gereduceerd tarief. 

Wat kan ik na deze training?

GDPR Compliance

  • Gain a detailed understanding of the GDPR’s essential elements and how to integrate them into a compliance framework.
  • Data processing principles, GDPR scope, consent, legitimate interests and special categories.
  • Data subject rights, privacy notices and transparency.
  • International data transfers.
  • Processing employee data, surveillance, marketing and internet considerations.
  • Security of processing: controls, mechanisms, data breach notifications.
  • Accountability, including data protection by design and default, data protection impact assessments, and data protection officer roles and responsibilities.

Foundations of European Data Protection

  • Learn the respective roles of the European Union, the Council of Europe, the Court of Justice of the EU and the European Court of Human Rights.
  • Understand the interplay between the GDPR, the ePrivacy Directive, and related legislation such as the Charter of Fundamental Rights of the EU and the European Convention on Human Rights.
  • Trace the evolution of data protection laws, including the Data Protection Directive and the GDPR.
  • Recognize personal data, anonymous and pseudonymous data, and special categories of data.
  • Know the responsibilities of different data protection roles, such as controllers and processors.

Legislation and Regulatory Bodies

  • Learn the major regulatory bodies, including the European Data Protection Board and the Data Protection Supervisor, and their enforcement powers.
  • Know the roles, powers and procedures of supervisory authorities.
  • Gain a solid grasp of remedies, liabilities, penalties, and administrative fines.

Voor wie is de CIPP/E training geschikt?

Chief Privacy Officers (CPOs), Informatiemanagers, Privacy Professionals, Legal Compliance Officers, Riskmanagers, Informatiebeveiligers, Security Officers (CISO), Security Managers, CISSP/CISM/CISA gecertificeerden

Duur training

2 dagen klassikaal

Globale inhoud

  • Module 1: Data Protection Laws - Introduces key European data protection laws and regulatory bodies, describing the evolution toward a harmonised legislative framework.
  • Module 2: Personal Data - Defines and differentiates between types of data, including personal, anonymous, pseudo-anonymous and special categories.
  • Module 3: Controllers and Processors - Describes the roles and relationships of controllers and processors.
  • Module 4: Processing Personal Data - Defines data processing and GDPR processing principles, explains the application of the GDPR and outlines the legitimate bases for processing personal data.
  • Module 5: Information Provision - Explains controller obligations for providing information about data processing activities to data subjects and supervisory authorities.
  • Module 6: Data Subjects’ Rights - Describes data subjects’ rights, applications of rights and controller and processor obligations.
  • Module 7: Security of Processing - Discusses considerations and duties of controllers and processors for ensuring security of personal data and providing notification of data breaches.
  • Module 8: Accountability - Investigates accountability requirements, including data protection management systems, data protection impact assessments, privacy policies and the role of the data protection officer.
  • Module 9: International Data Transfers - Outlines options and obligations for transferring data outside the European Economic Area, including adequacy decisions and appropriate safeguards and derogations.
  • Module 10: Supervisions and Enforcement - Describes the role, powers and procedures of supervisory authorities; the composition and tasks of the European DataProtection Board; the role of the European Data Protection Supervisor; and remedies, liabilities and penalties for non-compliance.
  • Module 11: Compliance - Discusses the applications of European data protection law, legal bases and compliance requirements for processing personal data in practice, including employers processing employee data, surveillance, direct marketing, Internet technology and communications and outsourcing.

Rooster komende maanden:

Startdatum Locatie
19 - 20 april 2021 (VOL) Veenendaal & Live Online Inschrijven
29 - 30 april 2021 Veenendaal & Live Online Inschrijven
11 - 12 mei 2021 (alleen nog online plekken beschikbaar) Veenendaal & Live Online Inschrijven
27 - 28 mei 2021 Veenendaal & Live Online Inschrijven
8 - 9 juni 2021 Veenendaal & Live Online Inschrijven
6 - 7 juli 2021 Veenendaal & Live Online Inschrijven
10 - 11 augustus 2021 Veenendaal & Live Online Inschrijven
21 - 22 september 2021 Veenendaal & Live Online Inschrijven
7 - 8 oktober 2021 Veenendaal & Live Online Inschrijven
2 - 3 november 2021 Veenendaal & Live Online Inschrijven
14 - 15 december 2021 Veenendaal & Live Online Inschrijven
In overleg Veenendaal Inschrijven

Cursisten over deze cursus:

rhino cloud cloud

Scherpste prijs in slechts 2 stappen

Meer informatie en/of de actuele prijs van deze training opvragen is zo geregeld. We houden hierbij rekening met eventuele lopende acties, subsidies of relatiekortingen.

1 van 2 Stap 2
2 van 2

Inschrijven

Facturatiegegevens

Gegevens Cursist

* Verplicht